Stralen en spuiten

Professioneel spuitwerk

Duidelijke afspraken

Volledig naar uw wens

Wanneer u uw voertuig of machine er weer representatief uit wilt laten zien, laat u deze stralen en spuiten door échte experts. Bij Spuiterij Hommersom uit Vuren hebben we jarenlange ervaring in het spuiten en stralen van voertuigen. Bij ons kunt u onder andere kiezen voor stralen en spuiten. Hiermee kunnen we de perfecte oplossing bieden om uw voertuig te reinigen, voor te bereiden en te beschermen tegen allerlei elementen.


Stralen is het proces dat vooraf aan het spuiten. Het is een krachtig methode om oppervlakken grondig te reinigen van roest, corrosie, oude verflagen en andere verontreinigingen. Daarnaast zorgt het voor een ruw oppervlak dat perfect geschikt is voor het spuiten wat daarna komt. Door het gestraalde, ruwe oppervlak zullen de coatings, zoals verf of lak, die daarna komen beter hechten.

Laat uw voertuig professioneel stralen en spuiten

Het spuiten van het gestraalde oppervlak wat hierna komt zorgt ervoor dat uw voertuig er netjes en onderhouden uit ziet. Bij een bedrijfsvoertuig draagt een net onderhouden voertuig ook bij aan een professioneel imago van uw bedrijf en is dus niet onbelangrijk. Daarnaast bieden de hoogwaardige lakken bescherming tegen roest, corrosie, UV-stralen en andere schadelijke elementen. Een goede verflaag verlengt de levensduur van uw voertuigen doordat de roest en andere schadelijke elementen zich niet makkelijk kunnen hechten. U kunt bij ons uw auto volledig laten spuiten.

Voordelen van stralen

Vraagt u zich af wat de voordelen van stralen zijn? Door uw bedrijfswagen, vrachtwagen of landbouwmachine door Spuiterij Hommersom te laten stralen en in een nieuw kleurtje te spuiten, bent u er ten eerste van verzekerd dat uw wagen er weer strak uitziet! Het is ook mogelijk om het logo van uw bedrijf te laten spuiten. Daarnaast is stralen, ook wel bekend onder de termen grit- of zandstralen, een proces waarbij kleine deeltjes, zoals grit of zand, met hoge snelheid op het oppervlak van een materiaal worden gespoten om zo vuil, roest, verf of andere onzuiverheden te verwijderen. Het stralingsproces is de ideale stap als u uw voertuig vervolgens wilt laten spuiten en/of schooperen.


Voordelen van stralen zijn dus onder andere:

  • Effectieve reiniging: Het spuiten zorgt voor een gelijkmatige afwerking van het oppervlak.
  • Betere hechting: Door het stralingsproces wordt het oppervlak ruwer. Dit zorgt voor een betere hecting van verf, coating en andere afwerkingsmaterialen.
  • Verlengde levensduur: Door voorafgaand aan het spuiten en schooperen uw voertuig te stralen worden corrosie en andere schadelijke elementen verwijderd. Dit zal de uiteindelijke levensduur van het materiaal verlengen.


Als u beschikt over een bedrijfswagen, zoals een vrachtwagen of bestelbus, kan het voorkomen dat door de jaren en het harde werken de verf begint af te bladeren en er roestvorming ontstaat. Om ervoor te zorgen dat uw bedrijfswagen nog jarenlang meegaat en er weer representatief uitziet, laat u deze grondig stralen en spuiten bij Spuiterij Hommersom. Zo kunt u weer goed voor de dag komen bij uw klanten! Wilt u uw auto laten zandstralen? Ook voor het stralen van landbouwmachines zoals een tank stralen, kunt u bij ons terecht.


Voordelen van spuiten

Spuiten is een afwerkingsproces wat, idealiter, na het spuiten en schooperen komt. Bij dit proces wordt een verf- of ander coatingmateriaal gelijkmatig op het oppervlak aangebracht. Dit wordt veelal gedaan met een spuitpistool en zorgt voor een gladde en gelijkmatige afwerking van het oppervlak. De voordelen van spuiten zijn onder andere dat uw voertuig er direct netjes afgewerkt uitziet. Daarnaast droogt verf of coating die wordt aangebracht met een spuitpistool veelal sneller dan andere applicatiemethode. Door onze manier van spuiten verkorten we dus de totale looptijd zonder te compenseren in kwaliteit.


Schooperen

Voor het meest optimale effect raden wij u aan om nog een extra stap toe te voegen: schooperen. Schooperen, ook wel metalliseren genoemd, is het proces tussen het stralen en spuiten in. Tijdens het schooperen wordt een corrosiebestendige slijtvaste laag aangebracht op het materiaal voorafgaand aan het spuiten. Dit zorgt voor een optimale bescherming tegen roest. Met deze extra stap creëert u het beste eindresultaat voor uw voertuigen. Bij ons kunt u dus onder andere uw bedrijfsvoertuig schooperen.


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Ga met ons in gesprek

Verzeker de voertuigen en wagens van uw bedrijf ervan dat ze er goed onderhouden en strak afgewerkt zijn. Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen en neem direct contact met ons bedrijf in Vuren op door te bellen naar +31 (0) 183 201 131. Het is ook mogelijk om eenvoudig het contactformulier in te vullen via onze website.