Wat is stralen?

De juiste voorbereiding voor spuitwerk
Professioneel spuitwerk

Duidelijke afspraken

Volledig naar uw wens

Wat is stralen?

Stralen, schooperen en daarna spuiten. Om tot het beste eind resultaat te komen volgen wij deze stappen bij Spuiterij Hommersom. De eerste stap is dus het spuiten van een voertuig.


Met stralen bedoelen we het proces waarbij de oppervlakte van harde metalen kaal wordt gemaakt met zandstralen. Hierbij wordt het zand onder hoge druk op het oppervlak gespoten. Met behulp van een compressor wordt er met perslucht zogenaamde gritkorrels tegen het oppervlakte geblazen. Dit zorgt voor een schuureffect dat ervoor zorgt dat oude verf en roest wordt verwijdert. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld uw gehele auto zandstralen. Stralen wordt steeds meer ingezet en is de meest effectieve manier om roest en verf te verwijderen van harde materialen.

Waarom stralen?

Waarom stralen? Om een aantal redenen. Stralen is een bijzonder effectieve manier voor het verwijderen van roest en corrosie van metalen oppervlakken. Door het stralen creëren we bovendien een schoon en ruw oppervlak wat essentieel is voor het aanbrengen van een nieuwe verflaag. Doordat het oppervlak optimaal voorbereidt is kan de nieuwe coating beter hechten. Door uw voertuig dus voorafgaand aan het spuiten te stralen zorgt u voor een langere levensduur van het materiaal.

Stralen, schooperen en spuiten

Na het grondig stralen van uw voertuig is deze klaar voor de volgende stap in het proces. Het advies van Spuiterij Hommersom is altijd: stralen, schooperen en dan spuiten. Zo komt u tot het beste eindresultaat.


Schooperen is het proces dat na stralen komt. Tijdens het schooperen wordt het te behandelen materiaal optimaal beschermt tegen roest. Dit proces noemen ze ook wel eens metalliseren. Tijdens dit proces wordt er een corrosiebestendige en slijtvaste laag aangebracht op het materiaal voorafgaand aan de laatste stap van dit hele proces: spuiten.


Het stralen en schooperen zijn allemaal stappen ter voorbereiding op het spuiten. Nu het oppervlak optimaal gereinigd en voorbereid is kan het spuiten beginnen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Maak gebruik van onze expertise

Wilt u meer weten over voertuigen zoals een vrachtwagens stralen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Onze medewerkers beantwoorden graag al uw vragen en voorzien u van deskundig advies over de mogelijkheden bij ons in Vuren. U bereikt ons door te bellen naar +31 (0) 183 201 131. Ook voor het maken van een afspraak neemt u telefonisch contact met ons op.